Skip links

Sticla Senzorială

Deși pare că sticla senzorială este o joacă pentru bebeluși, ei bine nu este chiar așa. În primul rând, că cu cât copilul este mai mare, sticla poate fi creată chiar de el, fără niciun ajutor.

Designul și conținutul acesteia îi poate aparține în totalitate.

Am ales acest subiect pentru postarea de astăzi pentru că trăim vremuri foarte grele mai ales pentru copiii noștri. Viața lor nu este deloc ușoară și oricât am încerca să-i ținem departe de toată nebunia valului patru, nu reușim.

Ieri am văzut o mulțime de copii cu ochii în lacrimi când la mai multe școli din București cursurile au trecut pe online. Astfel ca o activitate de tipul acesta, este o modalitate excelentă de a-i ajuta pe elevi să se relaxeze atunci când se simt copleșiți sau incapabili să-și gestioneze emoțiile. Nu sunt greu de făcut, cu siguranță găsiți în casă tot felul de materiale care s-ar potrivi pentru o sticlă senzorială.

De ce sunt recomandate sticlele senzoriale pentru copii?

Pentru că sunt grozave deoarece oferă elevilor o experiență senzorială și creativă. Aceste sticle permit copiilor să exploreze tot felul de materiale, să le combine și astfel să se liniștească. Sticlele senzoriale pot fi create pentru a satisface orice număr de nevoi senzoriale, inclusiv percepția vizuală, aportul auditiv, conștientizarea corporală. Aceasta înseamnă că puteți personaliza experiența senzorială pe care vreți să o creați pentru a satisface nevoile exacte ale copiilor dvs.

Această listă  acoperă doar o parte din abilitățile de învățare care pot fi abordate cu sticlele senzoriale.

Abilități matematice: numărare, potrivire, recunoaștere a formei, raționament spațial.

Abilități de citire : litere, sunete. Abilități de vocabular: limbaj descriptiv, urmând instrucțiuni.

Noi am ales o sticlă din care am învățat culorile curcubeului, am descoperit că dacă combini albastru cu roșu iese mov, iar galben cu roșu iese portocaliu și am descoperit că gelul de păr nu se amestecă, ba mai mult, după un timp se usucă și devine solid.

Fie că ești parinte sau cadru didactic. Fie că copilul tău are cursuri OFF sau ONLINE.

Noi vrem să venim în sprijinul tău și îți propunem o activitate creativă pe care o poți face indiferent de situație și de vârsta copilului.

Distribuie

Leave a comment

Fii la curent cu magia MiniArtShow (by Ioana Ginghină)!
Abonează-te la newsletter-ul nostru și ai 10% reducere la primul produs achiziționat!
Fii la curent cu magia MiniArtShow (by Ioana Ginghină)!
Abonează-te la newsletter-ul nostru și ai 10% reducere la primul produs achiziționat!