Skip links

Spiridușul de pe Raft ❄️?

Spiridușul de pe Raft este o tradiție de Crăciun plină de distracție, care a captat inimile copiilor de pretutindeni. Sunt sigură că ai auzit de această tradiție de pe rețelele de socializare, dar poate că nu ști exact ce trebuie să faci.
Nu e nimic, de aceea suntem noi aici.
Totul a plecat de la cartea “The Elf on the Shelf: A Christmas Tradition “, o carte ilustrată pentru copii din 2005, scrisă de Carol Aebersold și fiica ei Chanda Bell și ilustrată de Coë Steinwart. Cartea spune o poveste cu tematică de Crăciun, scrisă în rimă, care explică cum Moș Crăciun știe cine este obraznic și cine este cuminte.
Se pare că spiridușii Moșului ne vizitează de la 1 Decembrie și până în Ajunul Crăciunului, după care se întorc la Polul Nord până în următorul sezon de sărbători de iarnă. Spiridușii Cercetași îl ajută pe Moș Crăciun să-și gestioneze lista copiilor, luând notă despre aventurile din preajma Crăciunului ale unei familii și raportându-i lui Moș Crăciun la Polul Nord în fiecare noapte. În fiecare dimineață, Spiridușul se întoarce la familia sa și se așează într-un loc nou, așteptând ca cineva să-l descopere și să facă pentru el câte o activitate.
Această tradiție de Crăciun, este asemănătoare cu Calendarul de Advent, doar că de această dată nu ne bucurăm doar de ciocolata surpriză din fiecare zi, ci întreaga familie trebuie să facă câte o provocare, propusă de Spiridușul de pe raft.
Pentru că știm cât de importantă este joaca în familie, echipa MiniArtShow by Ioana Ginghină va adopta un astfel de Spiriduș Cercetaș și te invită și pe tine să adopți unul.

Sună drăguț, dar cum pot începe?
Este la fel de ușor ca și cum ai număra până la 3!

 1. Adoptă un Spiriduș Cercetaș.
  Descarcă de aici și crează-ți Elful tău și al familiei tale
  https://miniartshow.ro/craciun/
 1. Numește-ți Spiridușul.
  Pe al nostru îl cheamă Cristi. Da, este preferatul lui Moș Crăciun, s-a născut în 25 Decembrie și de aceea Moșul i-a dat numele de Cristian. Pentru a-i crea cât mai bine identitatea Spiridușului tău, descarcă de aici fișa care te va ajuta la această activitate.

https://miniartshow.ro/craciun/

 1. Acum că ți-ai creat propriul Spiriduș, hai să vedem ce activități facem pentru el în fiecare zi de la 1 decembrie până în ajunul Crăciunului .
  Și acest pas este simplu.
  Descarcă calendarul de aici și completează-l cu ideile tale.

https://miniartshow.ro/craciun/

Ce? N-ai idei. Nu e nimic, nu își bate capul cu asta, că avem noi destule. Aici găsești lista noastră cu idei și ce vom face noi, zilnic pentru Spiridușul Cristi.
https://miniartshow.ro/craciun/
Dacă deja ai stabilit exact toate ideile, nu îți rămâne decât să te pregătești de distracție. Este clar că tu și familia ta veți avea cea mai tare lună decembrie, dar și cea mai activă din viața voastră. Ia să vedem, cine adoptă un Spiriduș anul acesta?

Distribuie

Leave a comment

Fii la curent cu magia MiniArtShow (by Ioana Ginghină)!
Abonează-te la newsletter-ul nostru și ai 10% reducere la primul produs achiziționat!
Fii la curent cu magia MiniArtShow (by Ioana Ginghină)!
Abonează-te la newsletter-ul nostru și ai 10% reducere la primul produs achiziționat!