Adresa: Strada Putul cu Plopi 3, Sector 1, Bucuresti

CE ESTE BRAVE KIDS?

BRAVE KIDS este un proiect complex, unic, ce promovează diversitatea culturală și artistică, având ca misiune principală conectarea mai multor grupuri de copii și tineri talentați, de la organizații și fundații din întreaga lume. În general, copiii provin din medii defavorizate și fac din activitățile artistice un mod de a-și depăși situația dificilă pe care o trăiesc. Proiectul educational BRAVE KIDS implică, în principal, copiii ce provin din medii defavorizate (minorități, orfani, refugiați) și fac din activitățile artistice un mod de a-și depăși situația dificilă pe care o trăiesc. Acest proiect s-a lansat în 2009 având un număr de 20 de participanți, iar la ultima sa ediție din 2017, BRAVE KIDS a reunit 136 de tineri artiști din 16 țări diferite În cifre, BRAVE KIDS a ajuns până acum pe 5 CONTINENTE, în 10 ORASE. Din 2009 și până acum, au participat mai mult de 1000 de copii în proiectul Brave Kids. În România proiectul s-a desfășurat în premieră in 2018.

Workshopuri Brave Kids – Romania

 

În perioada 23-25 martie2018, la sediul MiniArtShow by Ioana Ginghină s-a desfășurat prima parte a proiectului internațional “Brave Kids România 2018”. În tot acest timp, 23 de copii și liderii lor au participat la workshop-uri de tipul kids teach kids, coordonate de traineri cu experiență din Polonia.

Prima etapă a proiectului s-a desfășurat sub atenta coordonare a celor 3 reprezentanți ai organizației “Song of the Goat’ Theatre Association”, care de mai bine de 9 ani organizează “Brave Kids” în Polonia.

Cei 23 de copii de la Academia de Dans “Amicii” și cu liderii lor au avut parte de mai multe workshop-uri prin care au fost încurajați să-și arate talentul artisti. Prin metoda kids teach kids, copiii au fost încurajați să se învețe unii pe alții și să se organizeze, astfel ca până la final să reușească sa realizeze un spectacol propriu. Practic, adulții doar coordonează ideile pe care copiii le propun pentru un spectacol.

Brave Kids Romania 2018

 

 34 de copii din Moldova, Polonia, Iran, Bulgaria și România intre 16 si 26 august 2018, în București, copii talentați din întreaga lume s-au întâlnit să lucreze împreună, schimbând experiențele lor artistice și au pregătit, la final, un spectacol.

Ioana Ginghină, actriță a Teatrului Creangă și initiator al proiectului MiniArtShow, și-a asumat acest proiect pilot, unic în România.

“De când am descoperit proiectul Brave Kids în 2016 mi-am dorit foarte mult să-l pot aduce și în România. Am văzut cu ochii mei ce schimbari poate aduce în copiii si familiile care participă în proiect. Brave Kids este un proiect care încurajează copiii, le oferă libertatea de a fi profesori, lideri. Workshopurile merg pe ideea de “kids teach kids” și practica. Adulții doar coordonează ideile pe care copiii le propun pentru un spectacol”, spune Ioana Ginghină.
În ultimele 2 săptămâni ale lui august, 34 de copii din Moldova, Polonia, Iran, Bulgaria și România vor crea un spectacol intercultural.

Timp de 10 zile copiii, alături de trainerii artistici, au avut parte de workshopuri la Școala Gimnazială Româno-Finlandeza. Au participat 5 grupe de copii din Moldova, Polonia, Iran, Bulgaria și România. Toți cei implicați au luat parte la workshop-uri de tip “Kids teach Kids”, asistați de un instructor artistic din Polonia și un instructor de la MiniArtShow. Copiii familiilor gazdă vor beneficia de workshop-uri asistate de liderii grupurilor din străinătate. Pe 26 august proiectul s-a finalizat cu un spectacol grandios în aer liber.

CUM TE POTI IMPLICA IN BRAVE KIDS 2020?

De când am descoperit proiectul Brave Kids în 2016 ne-am dorit foarte mult să-l putem aduce și în România. Am văzut cu ochii nostri ce schimbari poate aduce în copiii si familiile care participă în proiect. Brave Kids este un proiect care încurajează copiii, le oferă libertatea de a fi profesori, lideri. In 2018 am reusit sa il aducem in Romania pentru prima data, dar din lipsa unor elemente esentiale Brave Kids nu s-a tinut si in anul 2019!

Ca acest proiect sa se poata organiza avem nevoie de parteneri media, de parteneri care sa ne ajute cu furnizarea celor necesare proiectului, de voluntari, de familii gazda.

Cu ajutorul tau putem sa aducem din nou o mica schimbare, putem sa organizam Brave Kids 2020!