Skip links

BRAVE KIDS


Thumbnail 1
Thumbnail 1
Thumbnail 1
Thumbnail 1
Thumbnail 1
Thumbnail 1
Thumbnail 1
Thumbnail 1
Thumbnail 1
Thumbnail 1
previous arrow
next arrow

CE ESTE BRAVE KIDS?

 

BRAVE KIDS este un proiect complex și unic, ce promovează diversitatea culturală și artistică, având ca misiune principală conectarea mai multor grupuri de copii și tineri talentați, de la organizații și fundații din întreaga lume.

Proiectul educațional BRAVE KIDS implică, în principal, copiii din medii defavorizate (minorități, orfani, refugiați) și fac din activitățile artistice un mod de a-și depăși situația dificilă pe care o trăiesc. Acest proiect s-a lansat în 2009, cu 20 de participanți, iar la ultima sa ediție din 2017, BRAVE KIDS a reunit 136 de tineri artiști din 16 țări diferite.

BRAVE KIDS a ajuns până acum pe 5 CONTINENTE, în 10 ORAȘE. Din 2009 și până acum, în acest proiect au participat peste 1000 de copii. În România proiectul s-a desfășurat în premieră in 2018.

 

Workshopuri BRAVE KIDS – România

 În perioada 23-25 martie 2018, la sediul MiniArtShow by Ioana Ginghină s-a desfășurat prima parte a proiectului internațional “BRAVE KIDS România 2018”. În tot acest timp, 23 de copii și liderii lor au participat la workshop-uri coordonate de traineri cu experiență din Polonia.

Prima etapă a proiectului s-a desfășurat sub atenta coordonare a celor 3 reprezentanți ai organizației “Song of the Goat’ Theatre Association”, care de mai bine de 9 ani organizează “BRAVE KIDS” în Polonia.

Cei 23 de copii de la Academia de Dans “Amicii” și liderii lor au participat la mai multe ateliere, în care au fost încurajați să-și exprime talentul artistic. Prin metoda ”kids teach kids”, micuții au fost încurajați să se învețe unii pe alții și să se organizeze, ca până la final să realizeze un spectacol propriu. Adulții doar au coordonat ideile pe care copiii le-au propus pentru un spectacol.

 

BRAVE KIDS Romania 2018

Între 16 și 26 august 2018, la București, 34 de copii din Moldova, Polonia, Iran, Bulgaria și România s-au întâlnit să lucreze împreună la Școala Gimnazială Româno-Finlandeză și să facă schimb de experiență artistică.

Ioana Ginghină, actriță la Teatrul Ion Creangă și inițiator al proiectului MiniArtShow, și-a asumat acest proiect pilot, unic în țară.

De când am descoperit proiectul BRAVE KIDS în 2016, mi-am dorit foarte mult să-l pot aduce și în România. Am văzut cu ochii mei ce schimbări poate aduce în copiii si familiile care participă în proiect. E un proiect ce încurajează copiii și le oferă libertatea de a fi profesori, lideri. Workshopurile merg pe ideea de “kids teach kids” și practică. Adulții doar coordonează ideile pe care copiii le propun pentru un spectacol”, spune Ioana Ginghină.

Fiecare din cele 5 grupe de copii, a fost îndrumată de un instructor artistic din Polonia și unul de la MiniArtShow. Copiii familiilor-gazdă vor beneficia pe viitor de workshop-uri asistate de liderii grupurilor din străinătate. Pe 26 august, proiectul s-a finalizat cu un spectacol grandios în aer liber.

 

Cum te poți implica în IN BRAVE KIDS pe viitor?

Din 2016, de când am descoperit acest proiect, ne-am dorit foarte mult să-l putem aduce și în România. Am reușit cu succes în 2018, dar din lipsa unor elemente esențiale, nu l-am putut implementa și în 2019.

Pentru a-l face posibil și pe viitor, avem nevoie de parteneri media, de parteneri care să ne ajute cu furnizarea celor necesare și nu în ultimul rând, de voluntari și de familii-gazdă.

Cu ajutorul tău, putem organiza pe viitor o ediție viitoare. Trebuie doar să ne anunți că vrei să te implici. Îți garantăm că vom realiza împreună lucruri minunate, care să-ți umple sufletul de mândrie și bucurie!

DETALII
Fii la curent cu magia MiniArtShow (by Ioana Ginghină)!
Abonează-te la newsletter-ul nostru și ai 10% reducere la primul produs achiziționat!
Fii la curent cu magia MiniArtShow (by Ioana Ginghină)!
Abonează-te la newsletter-ul nostru și ai 10% reducere la primul produs achiziționat!