Adresa: Strada Putul cu Plopi 3, Sector 1, Bucuresti
DESPRE NOI
Home

Despre noi

MiniArt Show

Pe  3 martie 2012 am plecat la drum. Eram două actrițe şi ne doream să aducem în România  alternativa la învățământul actual, o completare creativă şi distractivă care să-i ajute pe copii să se dezvolte armonios şi cu încredere.

Acum, după 5 ani, suntem o echipă de actori, papușari, regizori, coregrafi şi psihologi profesioniști. Lucrăm împreună la calitatea şi diversitatea programelor MiniArtShow by Ioana Ginghină.

  • Obiectivul nostru este educația timpurie

Coordonați de actrița Ioana Ginghină,  implementăm proiecte distractive, educative, pline de prospețime și creativitate. Obiectivul nostru este educația timpurie așa că ne adresăm copiilor mici și foarte mici. Credem că modelele educaționale pe care le implementăm sunt necesare încă de la naștere și contribuie la dezvoltarea armonioasă a copiilor.

Principiul de bază folosit  de compania MiniArtShow by Ioana Ginghină este auto-educarea și șansa de a pune imediat în practică și pe cont propriu cele învățate.  Am creat programe combinate, spectacole, ateliere creative și senzoriale pentru ca mesajul să fie ușor de asimilat de copii.

Programele de educație timpurie MiniArtShow sunt gândite pe grupe de vârstă:: grupa 0-3 ani, 3-5 ani, sau 6-9, sau 7-10 și așa mai departe.

  • Actrița Ioana Ginghină, managerul acestui proiect, are ca background pasiunea pentru teatrul pentru copii

Încă din anul 2 de facultate mi-am început colaborarea cu Teatrul pentru copii Ion Creangă din București.În paralel, am continuat să colaborez cu alte proiecte educaționale pentru cei mici. În anul 1998, am intrat în trupa Cliniclown, o trupă de actori profesioniști care sub îndrumarea UNITER derulau un proiect de terapie prin teatru, pentru copiii bolnavi, internați în spital.

  • Educație timpurie prin teatru

Programul de educație timpurie pentru 0-3 ani a început o dată cu inființarea MiniArtShow by Ioana Ginghină în 2012. Acest program s-a născut din dorinţa de a promova importanţa şi beneficiile aplicării conceptului de Educaţie Timpurie realizată prin arta  teatrului și a creativității.

În cadrul acestui program  sunt realizate spectacole special concepute pentru copiii de până la trei ani: “Povestea curcubeului”, ” Privește și descoperă”, “Povești din jurul lumii”, “Prietenie”, “Printre anotimpuri”, “Aventuri de sub apa”.

Prin acest program, MiniArtShow valorizează capacitatea şi potenţialul copilului mic de a se implica, de a participa şi de a învăţa prin interacţiuni.

Mottoul nostru este enunţul scriitorului francez Bernard Martino: “Bebeluşul este o persoană”.  Așa că am creat atelierele senzoriale pentru bebeluși cu vârsta cuprinsă între 8-24 luni cu ajutorul unor psihoterapeuți specializați în Theraplay, Bogdana Fati și Nicol Gheorghiu.

  • Școala de actorie și film MiniArtShow

În 2013 am pus bazele școlii de actorie, film și Tv MiniArtShow, un proiect de dezvoltare personală pentru copii cu vârsta cuprinsă între 3-16 ani.

Desfășurat în 3 module, prin acest proiect nu urmărim neapărat pregătirea unui profesionist, ci dorim să contribuim la dezvoltarea unor aspecte ale personalităţii copilului, pe care şcoala şi educaţia convenţională nu le pot îndeplini.

Musical și teatru pentru copii 4+ ani

Din anul 2015  dezvoltăm și producem spectacole pentru copii mai mari de 4 ani.Astfel s-a nascut musicalul “Cântec pentru Tisha”. Creat după o idee originală inspirată din contextul contemporan, “Cântec pentru Tisha” este un proiect grandios.

  • Susținem și promovăm tradițiile și basmele românești

2016 este anul în care am obținut prima finanțare şi am creat proiectul “Tradiții, basme şi eroi de la noi”. Primul eveniment a constat în spectacolul ,,Dănilă Prepeleac”, completat de ateliere creative cu specific tradiţional şi o vizită în muzeu. S-a bucurat de un succes imens, reuşind să atragă aproximativ 700 de persoane din grupul ţintă.

Ne bucurăm să să revalorificăm fondul cultural românesc.  Punem în scenă a basmele și poveștile noastre populare , dar și tradițiile, obiceiurile și produsele culturale!

  • Evenimente caritabile

În 2016 MiniArtShow reprezentat prin Ioana Ginghină şi cei 6 copii de la Fundația Principesa Margareta a României, au reprezentat țara un proiect internațional, Brave Kids, alaturi de 19 țări din lumea întreagă.

  • Spectacole din stagiunea 2017

În continuare, MiniArtShow îşi doreşte să ofere servicii culturale publicului din Bucuresti Stagiunea de toamna anului 2016  a adus pe scenă 3 spectacole: “Cântec pentru Tisha”; “Dănilă Prepeleac” şi “Spre Vrăjitorul din Oz”. La finalul lunii anului am adăugat încă o producție în repertoriului nostru, “Alice in Wonderland”. Şi aceasta piesa ca şi celelalte producţii se adreseaza publicului tânăr, abordând altfel viziunea autorului.

Aventura nu se oprește aici, căci ne dorim să creștem alături de voi, oferind proiecte cât mai multe şi variate pentru copiii de toate vârstele.