Skip links

De ce Școala de vară?

De luni, 28 iunie, Scoala de Actorie Miniartshow by Ioana Ginghina a dat startul Școlii de Vară.

Este prima dată când facem acest gen de cursuri intensive de actorie pe perioada verii.

Ceea ce ne-a făcut să ne gândim la o programă nouă pentru un curs intensiv au fost rezultatele extraordinare pe care le-am văzut în ultimii ani, la cursurile de actorie.

Avem feedback-uri de la părinți și de la copii și de aceea este important să înțelegem ce beneficii are de oferit o Școală de Actorie de Vară.

Mulți dintre părinți se întreabă „cum este la școala de vară?” și, deși feedbackurile sunt bune, nu toată lumea rezonează la un astfel de program.

Am auzit de la prieteni că decizia de a trimite copiii la un program de vară se rezumă în primul rând la posibilitatea de a încadra școala în programul părinților și/sau al copiilor.

Ceea ce este interesant, părinții nu se gândesc în primul rând la beneficiile unui curs de dezvoltare personală, pe perioada vacanței copiilor.

De aceea ne-am gândit să facem acest articol și să vă povestim din experiența noastră, ce avantaje au copiii dacă urmează cursurile Școlii de Vară.

Școala de Vară este importantă, deoarece oferă o oportunitate structurată pentru copii să se dezvolte. Copiii merg de acasă la școală la diferite opționale, fiecare dintre ele contribuind la creșterea lor.  Școala de vară este, așadar, un alt loc unic de dezvoltare, permițând copiilor să devină independenți și încrezători în sine, în timp ce socializează și își fac prieteni noi și chiar învață noi abilități.

1. Copiii din Scoala de Vară fac activități în aer liber.

Cu toții am trecut prin pandemie și am fost vitregiți de socializare, dar și de activități în aer liber.

Așadar, cursurile de vară sunt o opțiune foarte bună, căci pe lângă socializare, exerciții de memorie și conversație, copiii vor face activități dinamice în aer liber, exact între orele recomandate de a sta afară pe timpul verii.

Decât să stea în casă pe telefon sau plictisit la televizor, pentru că nu are voie pe tabletă, mai bine să urmeze Școala de Vară.

2. Cursurile intensive de vară reinventează și modelează personalitatea

Elevii merg la școala zi de zi și an de an cu aceiași colegi, deci se obișnuiesc cu acest mediu care le convine sau nu, este mediul lor.

Atunci când copilul merge la o Școala de Vară are ocazia de a întâlni un grup de elevi din medii diferite.

Astfel că cei mici se pot descoperi în aceste grupuri noi.

Un copil care nu este lider la școală, își poate descoperi această calitate în cadrul cursurilor de vară.

Acesta este o ocazie pe care ar trebui să o căutăm și noi adulții, să ieșim din zona noastră de confort și să ne înscriem la cursuri de dezvoltare personală în care să nu cunoaștem pe nimeni.

Școala de Vară le permite copiilor să se descopere într-un mediu nou.

3. Școala de Vară permite o descoperire de noi abilități

Chiar dacă în cursul anului copiii fac diferite activități, la aceste cursuri de vară vor avea timp și spațiu să descopere o anumită problemă, să o aprofundeze și apoi să o rezolve.

Gândește-te să îi oferi copilului tău o săptămână sau mai mult pentru a aprofunda actoria în cadrul unui grup care are același hobby și aceleași interese.

Nu de puține ori am văzut prietenii care s-au legat la cursurile noastre chiar dacă copiii se vedeau doar o dată pe săptămână. Acest lucru era firesc, pentru că acești copiii aveau aceleași interese.

Vă dați seama cum este când elevii fac patru ore zilnic timp de una sau două săptămâni ceea ce le place?

Elevii care interacționează cu colegi cu gânduri similare pot construi cu ușurință prietenii (potențiale prietenii pe viață) înrădăcinate din interese similare.

Acest gen de prietenie poate duce la mai mult, deoarece elevii au tot felul de grupuri de copiii cu aceleași interese, așa că se pot conecta unii pe alți.

4. Școala de Vară ajută la stimularea mentală și la activitatea fizică

Cum am scris și mai sus, Coronavirusul ne-a afectat pe toți, mai ales vara trecută.

Cu toții am dus lipsă de mișcare, mai ales în lunile de vacanță.

Școala de Vară îi poate face pe copii să se dezvolte, atât din punct de vedere psihic, cât și fizic. Ai un copil care iubește jocurile video? Cine nu? Școala le va permite copiilor să se dezlipească de pe canapele și să urmeze cursuri care îi învață cum să inventeze jocuri dinamice în loc să se joace pur și simplu.  Cursurile vor permite, de asemenea, activitatea fizică, indiferent de grupa în care este copilul.

5. Școala de Vară dezvoltă independența și încrederea în sine.

Chiar dacă crezi că copiii tăi sunt independenți, nicio activitate din cadrul școlii pe care o urmează zi de zi nu le pune la încercare această independență mai mult decât să le dai timp departe de tine, zilnic la cursurile intensive de actorie.

Școala de Actorie de Vară oferă copiilor o șansă să înțeleagă cu adevărat responsabilitatea care implică luarea unei decizii bune sau proaste și vor descoperi și mai multe despre ei înșiși în acest proces.  Ca să nu mai vorbim despre faptul ca copiii pot cere ajutorul colegilor pentru sprijin, dacă au nevoie.  Există o serie de alte abilități de viață pe care copiii și adolescenții le pot stabili și la cursurile de vară.

6. Școala de Vară le dezvoltă creativitatea

Actoria este o expresie a creativității, iar la cursurile intensive de vară vom păstra una dintre principalele noastre caracteristici: “nu există eșec”.

La cursurile noastre există doar șansa de a încerca lucruri noi, ceea ce este în sine, un succes.

Creativitatea este la cote maxime iar pentru copii este ușor să-și exprime ideile pentru că aici nu primesc note sau calificative.

7. Școala de Vară construiește încredere în forțele proprii

Aceasta este punctul culminant al  beneficiilor.  Noi prietenii, încredere, independență, sentiment de apartenență, toate aceste lucruri contribuie la dezvoltarea copilului dumneavoastră, deoarece sunt pași siguri de la a fi copil până la un adult puternic și responsabil.

8. Școala de Vară este distractivă 

Am pus distracția la ultimul punct, nu  pentru că nu este importantă, ci pentru că vrem să consolidăm ideea că există mulți factori care intră în decizia de a-ți trimite copilul la cursuri intensive de actorie. Starea de bine este foarte importantă, însă școala de vară este o mulțime de alte lucruri decât distracția.

Dacă vă trimiteți fiul sau fiica la școala de vară pentru a se distra, este minunat, însă această distracție vine la pachet cu mai multe avantaje pentru copiii voștri.

Dar încercați și pregătiți-le în prealabil pentru a vă asigura că își maximizează capacitatea de a obține beneficiile de mai sus.

Cursurile noastre de actorie te așteaptă și în această vară, dar și din luna octombrie.

Vacanță frumoasă!

Distribuie

Leave a comment

Fii la curent cu magia MiniArtShow (by Ioana Ginghină)!
Abonează-te la newsletter-ul nostru și ai 10% reducere la primul produs achiziționat!
Fii la curent cu magia MiniArtShow (by Ioana Ginghină)!
Abonează-te la newsletter-ul nostru și ai 10% reducere la primul produs achiziționat!