„Munca alături de tatăl meu și-a pus amprenta asupra întregii mele dezvoltări”, Andrei Manea, blogger

 „Munca alături de tatăl meu și-a pus amprenta asupra întregii mele dezvoltări”, Andrei Manea, blogger

Îmi aduc aminte prima mea bicicletă făcută cu mult drag de tatăl meu. Piesele fuseseră adunate cu multă migală de la prieteni, iar cadrul îl cumpărase de la un vecin. O după-amiază întreagă am stat cu el cât l-a curățat cu șmirghel, iar a două zi am avut marea plăcere de a-l vopsi. Și mai bine de trei sferturi din bicicletă era “operă mea”, pentru că tatăl meu a avut suficientă răbdare pentru a mă lasă să mă desfășor în voie la “pictat”. Bicicleta aceea mi-a fost prietenă cu roți ajutătoare, iar după aceea și fără ele. Albăstrică mea cea dragă îmi va rămâne mereu în memorie și împreună cu ea și momentele acelea superbe împreună cu tatăl meu.

Anii au trecut și iată-mă având 10 anișori. Tatăl meu construia din resturile de cherestea rămasă din timpul verii niște scaunele. Evident că în marea mea curiozitate l-am întrebat: pot să fac și eu unul, tati? Și parcă o lumină angelică i s-a așternut pe față și a spus da. Și deși îi plăcea mereu că mă corecteze, la acel scaun m-a lăsat pe mine să lucrez fără întrerupere și m-a ajutat atunci când îl rugăm. Iar la final, evident că scăunelul meu era cam șui, dar m-a îmbrățișat și mi-a zis simplu: nu-i băi, las’ că îl “aranjez” eu. important a fost că ai făcut singur primul tău proiect. Și a avut dreptate. Toată acea muncă și-a pus o amprenta pozitivă asupra întregii mele dezvoltări ulterioare.

Acum iată-mă tătic. Și evident că nu am putut sta locului. Am vrut să îi văd pe băieții mei la fel de Manny Iscusiți că mine în copilărie. Așa că pe la 3 și 5 anișori ai lui Tiberiu și Matei, ghici cu cine au făcut cunoștință? Cu vechiul meu prieten din copilărie numit Fierăstrău. Și nu va mint când va spun că s-au descurcat exemplar. Iar anul asta avem în plan să învățam să batem cuie cu ciocanul. Au mai încercat ei câte ceva, dar trebuie să repetăm un pic pentru că procesul să fie unul corespunzător.

Aaa, era să uit. Amândoi băieții se descurcă exemplar cu mașină de tuns iarba și le place la nebunie. Poate la anul cumpăr și o motosapă și îi fac niște fermieri autentici, că tot mă bâzâie mereu ei la cap că și-ar dori să trăiască la țara într-o fermă, așa cum văd în desenele animate.

 

Text: Andrei Manea

Blogger tată la Artistu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *