Educația alimentară începe în familie! #ȘiTațiiSePricep

Educația alimentară începe în familie! #ȘiTațiiSePricep

Acesta este unul dintre principiile după care eu mă ghidez și pe care încerc să-l transmit și altor părinți. Eu lucrez mult în bucătărie cu fiul meu în vârstă de 3 ani și 8 luni, prima dată cred că i-am pus un cuțit în mână pe la 2 ani și 10 luni. Cuțit adevărat, nu de plastic, nici din acela super ascuțit, care taie firul ierbii în 4, dar totuși cuțit cu lamă metalică și vârf rotunjit.

Eu nu sunt singura din familie care lucrează astfel cu Tudor,  tatăl lui are de asemenea un rol important. Pentru că, împreună am înțeles de câțiva ani buni cât de mult contează alimentația dacă vrem să fim sănătoși, iar acum de când suntem și părinți implicarea este și mai mare.

Mi se părea extraordinar să văd mânuțele delicate ale lui Tudor în mâinile mari ale soțului meu, când îl ghida și îl învăța să țină cuțitul.

 Mi se pare extraordinar că atunci când mergem la cumpărături, soțul meu este primul care îi explică lui Tudor de ce ambalajele dulciurilor sunt așa colorate și ce se ascunde de fapt îl ele.

Mă uit cu drag la ei când miros roșii în piață, mă uit cu drag la modul în care aleg amândoi legumele, pentru că Tudor imită orice gest al tatălui său. În fața mea sunt un om mare și un omuleț J . Tot cu tati alege și înghețată din când în când, pentru că tot împreună am învățat că nu e chiar bine să punem INTERZIS tot timpul. Dar tot împreună învățăm să facem alegerile potrivite, chiar și în materie de dulciuri. E important cred eu, exemplul pe care cel mic îl primește de la tatăl său, sunt absolut convinsă că îl va ajuta să-și însușească niște obiceiuri alimentare corecte.

Mă bucur să văd că au apus vremurile acelea în care rolul tatălui era să pupe pe frunte copilul și cam atât. Bărbații din ziua de astăzi sunt foarte implicați în creșterea copiilor și în educația lor, eu nu văd diferență din punctul acesta de vedere între mamă și tată. Suntem împreună părinți.

 

Text: Andreea Carmen Radu

Consilier educație alimentară pentru copii și blogger www.carmenradu.ro

Specializari:  – EATING PSYCHOLOGY COACH (specializare psiho-nutritie)

TRAINER Personal NutritionChild NutritionSport and Exercise Nutrition             

MEMBRU al Complementary Medical Association UK

AMBASADOR al proiectului FOOD REVOLUTION by JAMIE OLIVER

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *