Cum să faci o sticlă senzorială pentru un copil între 0 și 3 ani

Cum să faci o sticlă senzorială pentru un copil între 0 și 3 ani

MiniArtShow by Ioana Ginghina este un proiect de educație timpurie și a început cu proiecte adresate copiilor cu vârsta cuprinsă între 0 și 3 ani. Această perioadă este foarte importantă în dezvoltarea unui copil, căci este perioadă când creierul este asemenea unui burete și absoarbe toate informațiile la care este expus micuțul bebeluș. Tinerele mămici trebuie să-i acorde copilului mai multă atenție ca niciodată și educația prin creativitate este cel mai plăcut și util mod de a dezvoltă armonios și sănătos psihicul copilului.

Sticlele senzoriale sunt recomandate bebelușilor, dar și părinților, care fiind la început de drum, au tendința de a cumpără o grămadă de jucării, care poate nu sunt atât de utile în dezvoltarea celui mic. Sticlele senzoriale au avantajul că se pot face acasă, din tot felul de accesorii și pot fi adaptate în funcție de ceea ce se dorește.

Să învățăm culorile cu ajutorul sticlelor senzoriale

Să zicem că ați vrea ca cel mic să observe și să învețe culorile. Nimic mai simpu, pentru o perioadă de 7 zile, încercați să-i repetați cuvântul “roșu” ori de câte ori vedeți ceva roșu. Mergeți doar pe o singură culoare. Căutați toate obiectele pe care le aveți roșii prin casă și puteți să faceți o sticlă senzorială doar cu accesorii de culoarea roșie. Veți vedea că bebelușul, chiar dacă nu va rosti neapărat cuvântul, va fi mult mai receptiv și vesel când va vedea culoarea roșie.

Culoare, sunet, mișcare

Propunerea noastră de azi de la rubrică “Cum să faci…” este o sticlă senzorială colorată. Joaca bebelușului cu această sticlă este o modalitate prin care ei pot explora nu doar culorile, ci și sunetele sau pentru a urmări mișcările, care sunt în interiorul sticlei atunci când este scuturată.

Haideți să vedeți cum se face o sticlă senzorială și nu ezitați să încercați și dumneavoastră.

Spor la treabă!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *