BRAVE KIDS 2018

MiniArtShow by Ioana Ginghina a adus în România Brave Kids!

Zeci de copii din România și 16 țări europene au fost prezenți în România în perioada 16 – 26 august

BRAVE KIDS este un proiect complex, unic, ce promovează diversitatea culturală și artistică, având ca misiune principală conectarea mai multor grupuri de copii și tineri talentați, de la organizații și fundații din întreaga lume. În perioada 16-26 august, în București, copii talentați din întreaga lume se vor întâlni să lucreze împreună, schimbând experiențele lor artistice și cor pregăti, la final, un spectacol.
Ioana Ginghină, actriță a Teatrului Creangă și initiator al proiectului MiniArtShow, și-a asumat acest proiect pilot, unic în România.

“De când am descoperit proiectul Brave Kids în 2016 mi-am dorit foarte mult să-l pot aduce și în România. Am văzut cu ochii mei ce schimbari poate aduce în copiii si familiile care participă în proiect. Brave Kids este un proiect care încurajează copiii, le oferă libertatea de a fi profesori, lideri. Workshopurile merg pe ideea de “kids teach kids” și
practice. Adulții doar coordonează ideile pe care copiii le propun pentru un spectacol”, spune Ioana Ginghină.
În ultimele 2 săptămâni ale lui august, 34 de copii din Moldova, Polonia, Iran, Bulgaria și România vor crea un spectacol intercultural.

“Brave Kids” un proiect complex ce promovează diversitatea culturală și artistică, dedicat fetelor și băieților
de diferite naționalități. “Brave Kids” are ca misiune principală conectarea mai multor grupuri de copii și tineri talentați de la organizații și fundații din întreaga lume. În general, copiii provin din medii defavorizate și fac din activitățile artistice un mod de a-și depăși situația dificilă pe care o trăiesc”, spune actrița Ioana Ginghină, inițiatoarea acestui proiect.


Timp de 10 zile copiii, alături de trainerii artistici, au avut parte de workshopuri la Școala Gimnazială Româno-Finlandeza. Au participat 5 grupe de copii din Moldova, Polonia, Iran, Bulgaria și România. Toți cei implicați au luat parte la workshop-uri de tip “Kids teach Kids”, asistați de un instructor artistic din Polonia și un instructor de la MiniArtShow. Copiii familiilor gazdă vor beneficia de workshop-uri asistate de liderii grupurilor din străinătate. Pe 26 august proiectul s-a finalizat cu un spectacol grandios în aer liber.


Proiectul educational BRAVE KIDS implică, în principal, copiii ce provin din medii defavorizate (minorități, orfani, refugiați) și fac din activitățile artistice un mod de a-și depăși situația dificilă pe care o trăiesc. Acest proiect s-a lansat în 2009 având un număr de 20 de participanți, iar la ultima sa ediție din 2017, BRAVE KIDS a
reunit 136 de tineri artiști din 16 țări diferite În cifre, BRAVE KIDS a ajuns până acum pe 5 CONTINENTE, în 10
ORASE. Din 2009 și până acum, au participat mai mult de 1000 de copii în proiectul Brave Kids. În România proiectul se desfășoară în premieră.

Detalii pot fi accesate pe canalul de YouTube Brave Kids,
https://www.youtube.com/watch?v=NCA492Y6aNc ,  pe site-ul http://bravekids.eu/en
sau pe pagina de Faceboo Brave Kids https://www.facebook.com/BraveKids/

Parteneri: Scoala Romano Finlandeza, Carousel Events; Academia de dans Amicii, ; Snapyourmoment;
Itsy Bitsy.

Foto: Snapyourmoment

De asemenea suntem parteneri in “The Brave Kids Artistic Instructor Training and Practical Dissemination Project,” un proiect co-finantat prin Programul Europa Creativa al Uniunii Europene.

Puteti afla mai multe informatii despre proiect aici: http://bravekids.eu/en/n/62