BRAVE KIDS 2016

Ioana Ginghină și MiniArtShow au reprezentat România la BRAVE KIDS 2016, cel mai mare spectacol de diversitate culturală!

Pe 17 iunie 2016 echipa formată din actrița Ioana Ginghină, fetiţa ei, Ruxandra, și cinci copii de la Fundația Principesa Margareta a României au mers în Polonia într-o experiență de neuitat. Timp de o lună, 122 de micuţi artişti au lucrat câte 8 ore pe zi pentru cel mai mare spectacol de muzică şi dans din toate culturile lumii prezente în proiect.

Spectacolul final a avut loc în data de 12 iulie, în Warioclaw în faţa a 1600 de spectatori.

Ioana Ginghină alături de echipa ei au reprezentat România la acest festival dedicat diversităţii culturale şi copiilor din mediile devaforizate, BraveKids din Polonia. Curajoșii artiști români, Alexandra, Ana, Dacian, Daniela și Valentina, au avut vârste cuprinse între 11 și 13 ani. Ei sunt  sunt pasionați de pictură, de dans, literatură și de actorie.În cadrul festivalului au fost invitate 19 ţări – Maroc, Georgia, Ucraina, Mexic, Slovacia, Uganda, Spania, Moldova, India, Estonia, Israel, Italia, Iran, Brazilia, Polonia, Nepal, Macedonia, Indonezia și România.

Copiii din diferite ţări  s-au împărțit pe grupe  coordonate de instructori, actori profesioniști. Tehnica prin care copiii au creat acest spectacolul a fost “Kids teach kids“. Micuţii artişti au învăţat unii de la  alții dansurile şi melodiile din spectacol, reprezentative culturilor proprii. Instructorii au intervenit doar la succesiunea momentelor pe scenă.

Ioana Ginghină îşi doreşte să organizeze şi în România un astfel de festival

Ioana Ginghină, ambasadoarea culturală a României la Festivalul Brave Kids din Polonia, a mărturisit: „Îmi doresc de foarte mult timp să fac un astfel de proiect în Bucureşti, un proiect care să implice copii şi coordonatori din lumea întreagă. Am acceptat invitaţia de a participa la Festivalul Brave Kids acum un an pentru că voiam să-mi confirm faptul că pentru copii nu este nimic greu, nu există bariere legate de culoarea pielii, religie sau de limbă.

Acum când văd tot ceea ce se întamplă în lume, îmi dau seama că speranţa unui viitor mai bun este în copiii noştri, care îmi doresc să ne salveze. Depinde de noi, adulţii, să le deschidem orizontul şi să le dăm şansa de a alege singuri ceea ce vor să facă în viaţă. Este cel mai înţelept lucru: să nu încercăm să-i influenţăm cu nimic.”

Ioana Ginghină alături de cei 6 mici artişti au trait o poveste de neuitat, au învăţat noi jocuri, obiceiuri și tradiţii ale altor ţări, au legat noi prietenii şi s-au întors acasă luând cu ei amintiri și experiențe unice.

In 2018, MiniArtShow by Ioana Ginghina va produce Brave Kids in 2018 pentru prima data ca proiect pilot.

De asemenea suntem parteneri in “The Brave Kids Artistic Instructor Training and Practical Dissemination Project,” un proiect co-finantat prin Programul Europa Creativa al Uniunii Europene.

Puteti afla mai multe informatii despre proiect aici: http://bravekids.eu/en/n/62